Måttbeställd passepartout – 3 tips

måttbeställd passepartout

3 tips för dig som beställer passepartout

 

1. När behöver du en måttbeställd passepartout?

Det finns flera anledningar att gå till en ramverkstad och få en måttbeställd passepartout skuren.
Det kan vara om du redan har en ram med passepartout men ser att ditt motiv inte passar i den. Bilden kanske faller igenom hålet eller passepartouten täcker för mycket av motivet. När du beställer en passepartout anpassar vi den efter ramen och bildens mått.

Du har en redan en inramning men passepartouten har gulnat eftersom den är äldre och inte syrafri. Då kan hela inramningen få ett lyft med en ny passepartout och ditt motiv skyddas från ålderdom.

 

2. Vit eller färgad passepartout

Det finns ingen anledning att begränsa dig till en vit passepartout. Det finns ett helt spectrum av färger att välja mellan. Det kan förhöja ett motiv med att sätta en färgad passepartout runt om. Ibland blir det fint med att bara bryta av med en grå ton eller att ta upp en svag färg i motivet med passepartouten. Om du bara vill ha lite färg och lite mer djup kan du beställa en dubbel passepartout med en färgad ner passepartout. Du kan komplettera hela inramningen med att ta upp en färg i motivet på passepartouten. Du kanske vill ha en snygg inredningsfärg som lyfter fram din inramning på väggen samtidigt som det passar med din övriga inredning.

3. Gör ett minigalleri

Har du flera fotografier av dina barnbarn och inte vill ha många ramar på väggen. Då kan det bli fint med flera öppningar i en passepartout. Alla får sin plats men du har bara en ram.

Har du olika objekt som du vill ha i samma ram? Behöver du en liten text till din bild då kan vi göra ett litet hål under bilden. Med en måttbeställd passepartout kan du välja fritt hur många hål du vill ha och i vilken ordning de ska vara.

Vi skär även olika hål om du vill ha något lite annorlunda. Ovala eller runda till exempel

Möjligheterna är många. Vi kan hjälpa till med att föreslå olika förslag.

För det mesta  ser det helt enkelt finare ut med en måttbeställd passepartout.

 

 

Om mig

Nina

Hej, jag heter Nina och brinner för konst. Jag driver en ramverkstad i Sickla med mission att förena amerikansk kreativitet och öppenhet med europeisk känsla för tradition.

Här på min blogg kan du lära dig mer om ramar, inramningar och vad som händer i min ramverkstad.

Välkommen att inspireras!

Senaste inlägg

Ta med din konst och kom in till butiken!

Drop-in eller boka tid