Passepartout gör skillnad

passepartout

En passepartout gör verkligen skillnad!
Varje dag skär vi passepartouter som vi anpassar efter varje motiv.  Vi mäter det lika noga och omsorgsfullt oavsett motiv. Vare sig vi ramar in ett fotografi av en blomma eller ett litografi av Olle Nyman så kräver varje motiv sina speciella mått. Passepartouten skapar en distans mellan pappret och glaset samtidigt som den skyddar mot fukt och syror. Det är viktigt att använda syrafritt material i varje inramning. En passepartout kan förändra motivets uttryck. Tillsammans med ramen skärmar det av och skapar fokus samtidigt som det blir ett djup.

När vi står och ser på motivet framför oss på arbetsbordet sedan sänker ner passepartouten eller ramen mot motivet. Då sker en förvandling helt enkelt. Vissa färger klarnar och en del av målningen kan bli tydligare. Inramningen och motivet skapar tillsammans en ny estetisk upplevelse. Det blir till en tavla. Det här upphör aldrig att ge oss en tillfredställelse att se motivet förhöjas.

Till hjälp att skära våra passepartouter har vi en datastyrd passepartoutskärare. Den ger exakta mått och kan även skära alla möjliga former. Kanske du vill ha speciella hörn som artdeco inspirerande till din inramning. Då kan vi skära det. Eller varför inte en oval form, en rund form. Det finns många möjligheter till varierande passepartouter. Det finns flera färger och vi kan lägga flera stycken på varandra för att skapa ett djup och effekt

Om mig

Nina

Hej, jag heter Nina och brinner för konst. Jag driver en ramverkstad i Sickla med mission att förena amerikansk kreativitet och öppenhet med europeisk känsla för tradition.

Här på min blogg kan du lära dig mer om ramar, inramningar och vad som händer i min ramverkstad.

Välkommen att inspireras!

Senaste inlägg

Ta med din konst och kom in till butiken!

Drop-in eller boka tid