I vår ramverkstad förenas konst, hantverk och inredning.

Vi önskar att de inramningar vi skapar ska resultera i tre saker: Oavsett om det är en oljemålning eller ett bröllopsfoto ska ramen kompletterar motivet genom att förhöja, dämpa eller transformera dess estetiska uttryck, Samtidigt vill vi att inramningen ska få motivet att fungera i en större rumsligt sammanhang, må det vara i hemmet eller på jobbet. Sist men inte minst strävar vi efter att skapa en inramning som reflektera dig som person.
Ninris Ramverk är medlem i:

Ninris ramverk

Ninris Ramverk har tillverkat måttbeställda inramningar sedan 2004 i Nacka. Ramverkstaden öppnade först i Ektorp och flyttade efter två år till Sickla Köpkvarter. Nu  ligger ramverkstaden i Monterings Hallen: Sickla Köpkvarters egen hantverksgalleria. Här på plats i verkstaden görs alla de hantverksmässigt tillverkade inramningarna. Det finns även samtida konst till försäljning i galleriet bredvid.

Lokalen är stor och luftig med stora visningsbord. På väggen hänger ett stort utbud av ramprover att välja mellan och man kan även bläddra bland många färgade passepartouter. Dessutom har vi en fin Tavelvägg med variationer av inramningar för att ge inspiration. 

Nina Richter-Dinan

ÄGARE RAMMAKARE

Nina har alltid haft ett intuitivt intresse för inredning även som barn.

Hennes känsla för färg och form är det centrala. Då särskilt med en personlig prägel. Konst och estetik löper som en röd tråd genom hennes liv. Hon har utbildning inom konsthantverk, media, konst, teater och litteratur. Men det var i slutet på åttiotalet i USA som hon för första gången klev in i en ramaffär. Det blev början på hennes karriär inom yrket.

Under åren arbetade hon i flera ramaffärer i New York och lärde sig hantverket. När hon sedan flyttade hem med sin familj kändes det naturligt att öppna sin egen ramverkstad.

Jag vill förena amerikansk kreativitet och öppenhet med europeisk känsla för tradition.

OLIVIA UDDHAMMAR

RAMMAKARE

Olivia började att arbeta på Ninris Ramverk 2015.

Hon hade kommit hem ifrån en lång resa i Australien och det var tänkt att hon bara skulle sommarjobba.

Men istället hittade hon sitt rätta jobb och har stannat kvar sedan dess. Hon lärde sig yrket väldigt snabbt och det visades sig att hon har en naturlig fallenhet för hantverket.

Under åren har hon även tagit olika kurser inom konstinramning och 2019 mottog hon sitt Gesällbrev med pompa och ståt i Blå Hallen i Stadshuset.

Våra kunder om oss

Våra kunder om oss

Flera färgade passepartouter

senaste blogginlägg

Ta med din konst och kom in till butiken!

Drop-in eller boka tid