Rammakare – Konstinramare

ramakare

Kärt yrke har många namn

Vi har en fin inramning på väggen,  en fin illustration av Kari Modén. En proffsillustratör som vi har förmånen att jobba med. Ni kan se den inramad och klar. En Rammakare / Konstinramare in action.
Att välja inramning till ett motiv kan vara en riktig rolig och kreativ upplevelse. Det händer saker med motivet när man lägger på olika ramar och passepartouter. Det går att få något stillsamt till rörligt, framhäva olika färger eller förvandla ett lite tråkigt motiv till ett som får den bästa platsen i hemmet.

Det tycker jag verkligen att Kari Modén förmedlar i sin illustration. Hon visar hur kul och coolt vårt yrke är. Det är så kul att vara konstinramare idag när så många bryr sig om inredning och den estetiska upplevelsen, det är väldigt tillfredställande. Det gäller inte bara att sätta ihop en ram så att motivet kan hänga på väggen. Det går att göra mycket mer med inramningen.

Till den här inramningen  har vi använt en Perstorps mönstrad passepartout som vi har skurit i art deco stil med vår datastyrda passepartoutskärare. Ramen är en nyproduktion av en äldre stil med den klassiska mjuka formen med svart yta.

Rammakare – Konstinramare

I inramningen blandar vi det nya moderna med det traditionella och klassiska. Precis som med våra yrkesnamn. Benämningen rammakare bär en lång tradition av kunnande av respekterat hantverk. Dessutom en samhörighet med andra nära yrken som Stilmakare och Förgyllare. Konstinramare det nya namnet som kommer ifrån engelskans Picture Framer är idag framtaget i samband med att det nu går att göra ett Gesällprov i Konstinramaryrket.

RAMMAKARE — som ramar in och framhäver motivet samtidigt som konstverket bevaras på bästa sätt. Rammakaren vet vilka material som bör användas.

FÖRGYLLARE – som även tillverkar ornament och förgyller ramen med äkta bladguld och ger den en vacker patina.

STILRAMMAKARE — som kan tillverka en ram från början, så att den blir skräddarsydd för konstverket.

Dessa hantverk i förening erbjuder ett komplett yrkeskunnande för att formge, tillverka och montera all typ av bildkonst.

Om mig

Nina

Hej, jag heter Nina och brinner för konst. Jag driver en ramverkstad i Sickla med mission att förena amerikansk kreativitet och öppenhet med europeisk känsla för tradition.

Här på min blogg kan du lära dig mer om ramar, inramningar och vad som händer i min ramverkstad.

Välkommen att inspireras!

Senaste inlägg

Ta med din konst och kom in till butiken!

Drop-in eller boka tid