Måttbeställd ram

ramar tavla

Varför rekommenderar vi att köpa en måttbeställd ram?

Idag finns en mängd standardramar att köpa, enkelt att själv montera in ditt motiv. Varför ska du då köpa en måttbeställd ram tillverkad av en rammakare. Ja det finns en mängd olika anledningar.

En anledning är att då bestämmer motivet måtten på ramen inte tvärtom.

Om du har ett motiv som du tycker om och vill ha den upphängd på väggen. Visst vill du att det ska se fint ut. Det blir mest vilsamt för ögat om ramen följer proportionerna av själva motivet. Då blir det inget som stör eller något som kan föra ögat på villovägar bort från motivet. Varje mm är viktig när man tillverkar en ram. Tillsammans med passepartouten skapar ramen en inramning då vi utgår från motivets storlek.

Vi börjar med att mäta motivet när vi först skär passepartouten. Sedan bestämmer vi vilka mått som passepartouten skall ha till just den inramningen. Det sista måttet blir ramens storlek. Till skillnad från när du köper en standardram, då är det ramen som bestämmer storleken inte motivet.

Därför ser alltid en måttbeställd ram bättre ut.

En annan viktig anledning är givetvis att designvalet är mycket bredare. Det finns massor med olika ramprofiler i flera tjocklekar, färger, och material att välja mellan. Sedan lägger du till passepartout utbudet på det och du kan skapa en inramning efter tycke och smak. Ramen är något som varit viktig för konsten i århundraden, de är team helt enkelt.

Du behöver inte vara rädd för att gå vilse i ramvalet eftersom vi som professionella rammakare finns där och hjälper dig med de olika valen.

Om mig

Nina

Hej, jag heter Nina och brinner för konst. Jag driver en ramverkstad i Sickla med mission att förena amerikansk kreativitet och öppenhet med europeisk känsla för tradition.

Här på min blogg kan du lära dig mer om ramar, inramningar och vad som händer i min ramverkstad.

Välkommen att inspireras!

Senaste inlägg

Ta med din konst och kom in till butiken!

Drop-in eller boka tid