Sommarstängt 15 Juli-28 juli

Inramning

inramning

Varje dag ser olikt ut i vårt arbete eftersom det alltid ligger ett nytt motiv på arbetsbordet i väntan på att bli inramat. Motiven har alla sina egenskaper som kräver sin tid och omsorg. Valet av inramning kan därför skilja sig väsentligt åt. Dels på grund av färgen i motivet, storleken och typ av motiv. Det kan röra sig om olika färger och bredder på passepartouten, bredd och finish på ramen och dessutom färg och profil av ram i sig. Sedan är det självklart kundens egna smak som styr.

ramverkstaden

ligger det just nu en inramning  i väntan på att bli färdig monterad. På bilden ser du en reproduktion i starka färger med olika mönster och former mot en svart bakgrund. Tillsammans med kunden har vi valt en blank och mönstrad passepartout, lite vågat och kul. Bredvid ligger en färdig gerad ramlist i  guld med krusseduller. Den ska vi strax spika ihop till en fin ram.

Kunden har ett nyrenoverat kök i grått och vitt. Hon ville gärna ha något som stod ut på väggen intill sina växter. Därför valde hon en plansch i starka färger. Lika gärna som hon kan köpa en speciell lampa eller matta för att sätta prägel på sitt hem kan hon göra det med en speciell inramning till en plansch. Som hon gjorde i detta fall. I ett annat rum kanske hon hade valt en annan typ av inramning som skulle passa in där. Med andra ord det finns inte bara en inramning till ett motiv utan alla kan låta sin smak få vara med och bestämma.

Vi tillverkar all typ av inramning

Allt är måttbeställt i olika storlekar med ramar i flera olika färger och bredder. Guld, silver, trä eller varför inte en röd ram. En lila passepartout eller två kan passa perfekt till ett visst motiv. Tillslut får man inte underskatta vilket glas man väljer. Med artglas som är antireflekterande och skyddande går det att verkligen att framhäva ett motiv.  Allt beror på motiv och vad kunden har för önskemål.

 

 

Om mig

Nina

Hej, jag heter Nina och brinner för konst. Jag driver en ramverkstad i Sickla med mission att förena amerikansk kreativitet och öppenhet med europeisk känsla för tradition.

Här på min blogg kan du lära dig mer om ramar, inramningar och vad som händer i min ramverkstad.

Välkommen att inspireras!

Senaste inlägg

Ta med din konst och kom in till butiken!

Drop-in eller boka tid