Sommarstängt 15 Juli-28 juli
Olivia i ramverkstad

I vår ramverkstad förenas konst, hantverk och inredning

Här ser ni Olivia i vår Ramverkstad hon förbereder alla lister innan hon spikar ihop dem. Snart sker förvandlingen från bild till tavla. I vår ramverkstad tillverkar vi alla inramningar från att klippa listen till att montera in motivet i ramen. Det är många olika steg. Ofta skär vi en eller flera passepartouter till motivet lägger en distans för att skapa djup och till sist skär glas. Det är många olika alternativ i en inramning som du som kund kan välja tillsammans med oss. Därför blir resultatet så olika, inte bara en och samma inramning till alla motiv.

Det är det som är så spännande med vårt hantverk, alla motiv blir olika eftersom de har olika inramningar. Naturligt eller hur? Vi har olika smak och olika hem, därför blir varje inramning unik.

Det ligger ofta många motiv och väntar i ramverkstaden på sin unika inramning

En oljemålning med en stilren tunn ram i svart. Med en kant i guld och luft runt om skapar det en mystik och lämnar motivet i sin helhet orörd. Det ser du på bilden av vår tavelvägg. Där hänger även en guldram med dubbel passepartout. Genom att lägga en liten kant av färg innerst mot motivet skapar det en liten ram i ramen. Motivet i fokus. En dubbel passepartout med färgad skärning och distans skapar sin effekt, lägg sedan till en krussedullig ram och du får en unik inramning.

Ett New York motiv av Emanuel ville jag skulle passa in i min Amerikanska hörna genom att välja en tjockare rustik ram med mörk passepartout  bakom och distans blir den lite ”ruff” Givetvis är det motivet som styr men för det mesta skapar vi olika effekter med hjälp av färg, djup, dubbla eller enkla ramar med mera.

Kika gärna in här för att se flera inramningar

Om mig

Nina

Hej, jag heter Nina och brinner för konst. Jag driver en ramverkstad i Sickla med mission att förena amerikansk kreativitet och öppenhet med europeisk känsla för tradition.

Här på min blogg kan du lära dig mer om ramar, inramningar och vad som händer i min ramverkstad.

Välkommen att inspireras!

Senaste inlägg

Ta med din konst och kom in till butiken!

Drop-in eller boka tid